Sepometer - bid'o-meter

Nedtrapningsregnemaskine

Virker kun med Internet Explorer!

Meddelelse fra forfatteren: Dette er ikke nogen form for lægelig ordination. Det er kun en lille regnemaskine, som kan udskrive et skema. Det er fuldstændig op til dig og din læge at beslutte, om og hvornår du ønsker at starte nedtrapningen, og hvor hurtigt det skal foregå.

Til formålet må du skifte til den svageste pillestyrke af den medicin, du tager. Derved bliver det nemmest at tage de små stofmængder, som det kan blive nødvendigt at komme ned på til sidst.

Et eksempel: Du tager lige nu dagligt 3 piller Alprazolam á 0,5 mg. Alprazolams mindste pillestyrke er 0,25 mg. Altså skifter du til Alprazolam 0,25 mg og tager 6 piller om dagen - det er samme dosis. Med lidt god vilje og en negleklipper (hold den nede i en plastikpose, når pillerne springer til højre og venstre) kan man almindeligvis godt dele en pille i fire kvarte stykker. Endvidere har apoteket en fiks pilledeler til ca. 100 kr.

Regnemaskinen er også sådan indrettet, at den nedtrapper hurtigt i starten og langsommere senere, og du bestemmer selv hvilken dosis, som du vil nedtrappe med i starten.

Klik så på knappen "Lav et nedtrapningsskema..."

Hvor mange piller af mindste styrke tager du pr. dag:

Antal dage imellem hvert trin:Husk at jo før du kommer i gang, jo før bliver det overstået.


Bemærk: Det kan godt tage lidt tid for computeren et udregne skemaet

Husk at: Skemaet er kun et forslag. Hvis du senere i forløbet ønsker en anden nedtrapningshastighed end den du vælger nu, kan du til hver en tid lave et nyt skema efter dine nye ønsker.
Husk også at man aldrig sætter dosis op. Hvis abstinenserne bliver for svære, så vent nogle ekstra dage med næste nedtrapning.

www.benzoinfo.dk anvender ikke cookies